Gooolyho novoročný hetrik

11.01.2016 18:16

Pani Zima akoby sa bola na nás urazila. Nie a nie dopriať deťom počas vianočných prázdnin trochu zimných radovánok. A tak sa náš Goooly rozhodol, že ju aspoň trocha zastúpi. Z nového roka uplynulo ešte len niekoľko prvých dní, no vĺčik už veselo cestoval krížom-krážom po Slovensku, rozdával radosť a úsmevy.

Prvé korčuliarske krôčky najmenších adeptiek a adeptov, ktorých sa na považskobystrickom ľade zišlo vyše stovky, foto Milan Kováčik

Prvé novoročné podujatie projektu Deti na hokej malo sviatočný nádych - konalo sa na Troch kráľov v Považskej Bystrici. Vedenie a tréneri miestneho klubu HK 95 Považská Bystrica pripravili spoločne so Slovenským zväzom ľadového hokeja pre deti zábavné stanovištia. Lákadlom bola samozrejme aj účasť samotného vĺčika. A tak sa stalo, že na podujatie neprišli králi traja, ale drobných kráľov a kráľovien prišlo rovných 103. Bolo sa teda čo obracať, aby si každý mohol vyskúšať niečo z hokejového umenia. Kúsok z neho im priamo z fínskych Helsínk priniesol aj odchovanec klubu Dávid Hrenák, ktorý sa len pár hodín pred podujatím vrátil z MS juniorov do 20 rokov. A hoci bol poriadne unavený z cesty, svoj materský klub prišiel podporiť svojou účasťou a desiatim budúcim hokejovým hviezdičkám odovzdal ich nové hokejové výstroje.

 

V Rožňave mal projekt Deti na hokej premiéru pod otvoreným nebom, foto Diana Kosová

Druhé podujatie bolo z celkom iného súdka a treba povedať, že Goooly sa už na neho dlho tešil. V sobotu 9. januára sa totiž ocitol v Rožňave, kde si mohol po prvý krát užiť svoj vlastný „Winter Classic“ na otvorenom štadióne. Skúsenosť to bola naozaj veľmi príjemná. Vĺčik tu našiel veľmi odhodlaných ľudí, ktorí sa hokej v meste snažia postaviť opäť na nohy. Na ich snaženie sa prišlo pozrieť aj 79 detí, ktorým sa na štadióne veľmi páčilo. Ich štrbavé úsmevy boli tou najkrajšou odmenou pre hráčov, trénerov a rodičov klubu MHK 98 mládeže Rožňava, ktorí sa organizácii podujatia venovali.

 

Malý kanonier z Rožňavy, foto Diana Kosová

Poslednou zastávkou Gooolyho turné počas prvého januárového týždňa bol Trebišov. O čo nepríjemnejšie počasie bolo vonku, o to lepšie sme sa cítili v príjemnom prostredí trebišovského zimného štadióna. Potešilo nás, že ani nepríjemné počasie neodradilo malých záujemcov a ich obetavých rodičov od návštevy podujatia. Celkove sa ich na ľadovej ploche stretlo niečo málo cez 100, no zopár sa ich nezaregistrovalo, oficiálne číslo účastníkov teda znie 97. Tak, ako v iných kluboch, aj tu sme našli partiu rodičov, trénerov a funkcionárov, ktorí do tohto podujatia vložili svoje srdiečko. Treba tiež poďakovať všetkým hráčom klubu, ktorí boli veľmi nápomocní pri organizácii podujatia.

 

S deťmi si na ľade v Trebišove zašantila aj manažérka projektu Deti na hokej, foto Zuzana Albrechtová

Mali sme mierne obavy, čo urobia prázdniny s účasťou detí na podujatiach, keďže sa v tomto období nedali robiť besedy na školách a propagovať hokej a podujatie. Snažili sme sa preto počas prázdnin o reklamu prostredníctvom médií. Určite ste viacerí zachytili video, ktoré bežalo počas MS juniorov a propagovalo nielen podujatie, ale aj samotný detský hokej. Chcela by som sa aj touto cestou veľmi poďakovať všetkým, ktorí sa pričinili k jeho vzniku. Našli sme okolo seba niekoľko nadšených ľudí, vďaka ktorým, výroba tohto klipu nestála zväz žiadne peniaze.Hoci vyhodnotiť jeho prínos budeme vedieť až po všetkých podujatiach, už v tejto chvíli môžeme potvrdiť, že v niečom splnilo svoj účel. Od prvého zápasu MS sme zaznamenali už 17 prihlášok na hokej pomocou elektronického formulára na propagovanej stránke www.detinahokej.sk, čo je priemer jedna prihláška na deň. Bodaj by to tak pokračovalo aj ďalej, to by sme mali každoročne 365 nových hokejistov alebo hokejistiek,“ skonštatovala s úsmevom manažérka podujatí Deti na hokej Diana Kosová.