Na prvú ochutnávku hokeja sa zišlo 136 detí.

31.10.2015 19:54

Najviac sa mi na hokeji páči to, že mi veje vietor do tváre, keď korčuľujem,“ aj takéto dôvody prečo sa pridať k hokejistom ste mohli z úst detí počuť na zimnom štadióne v Prievidzi počas pilotného podujatia Deti na hokej, ktoré zorganizoval Slovenský zväz ľadového hokeja v spolupráci s miestnym hokejovým klubom MŠHK Prievidza – mládež.

Zimný štadión doslova praskal vo švíkoch, pretože podujatie pritiahlo na ľad vyše stovky detí z Prievidze a blízkeho okolia. Tie si na rôznych zábavných stanovištiach mohli vyskúšať úlohy zo sveta hokeja ako napríklad streľbu na bránku, prekážkovú dráhu, naozajstný hokejový zápas a iné. Veľkej popularite sa tešil vĺčik Goooly, ktorému nádejné hokejistky a hokejisti nedali vydýchnuť ani na chvíľu. Rovnako nabitý program mal aj reprezentačný tréner Zdeno Cíger. O jeho rady pri korčuľovaní, či streľbe bol naozaj veľký záujem.

V závere podujatia boli vyžrebovaní 10 majitelia novučičkej hokejovej výstroje, no skrátka neprišiel nikto. Pre všetkých boli pripravené účastnícke dresy, náramky, nálepky, perá, hokejové zošity a ľadové diplomy. Deti aj rodičia odchádzali z podujatia s úsmevom a my veríme, že sa na ľad opäť radi vrátia.

Rada by som sa poďakovala všetkým zástupcom klubu MŠHK Prievidza mládež, ktorí si dali na organizácii tohto podujatia naozaj veľmi záležať. Bolo vidno, že do toho vložili svoje srdiečko, čo sa im vrátilo v podobe šťastných úsmevov budúcich hokejových hviezd,“ dodala na záver manažérka náborových podujatí SZĽH Diana Kosová.

 

Ďalšie fotografie z podujatia nájdete vo Fotogalérii, kde budú postupne pribúdať.