Po Topoľčanoch jubilejná dvadsiatka na ľade v Piešťanoch

23.02.2016 19:29

Počet hokejových výstrojov malým účastníkom projektu SZĽH Deti na hokej sa utešene rozrastá, foto Zuzana Chrenková

Som veľmi šťastný, že som vyhral, ušetril som maminke peniaze za túto výstroj,“ takouto krásnou vetou si pribehol po svoju cenu malý Gregor. Bol veľmi rád, že si v nedeľu popoludní  mohol počas podujatia Deti na hokej vyskúšať, čo to ten hokej vlastne je. Okrem neho si cestu na zimný štadión v Topoľčanoch našlo niečo vyše 80 detí.

 

Hokejoví benjamínkovia v opatere trénerov HC Topoľčany, foto Diana Kosová

Niektorí pokročilí korčuliari skúšali triafať terče a kužele v bráne, či hrať ozajstný hokej. Iní zasa začínali s korčuliarskou „abecedou,  skúšali prvé kroky a sklzy na svojich alebo požičaných korčuliach, usilovali  sa udržiavať rovnováhu a súťažili medzi sebou o najkrajší pád podujatia. Všetkým dievčatám aj chlapcom sa venovali tréneri hokejového klubu HC Topoľčany a samozrejme nemohol chýbať ani miláčik detí vĺčik GOOOLY.

Pamiatka na stretnutie s Gooolym v Topoľčanoch, foto Diana Kosová

"Máme za sebou devätnásť podujatí Deti na hokej, ktorých sa zúčastnilo dovedna 2262 detí. Tak ako na predchádzajúcich akciách, aj v Topoľčanoch sme sa stretli s ľuďmi, ktorí medzi deti zasievali nadšenie a rozdávali  úsmevy. To je pre získanie tých najmenších veľmi dôležité. Pred nami sú posledné štyri podujatia tohto projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja tejto sezóny. Tešíme sa na všetkých malých zvedavcov a ich rodičov, ktorí zavítajú na naše podujatie, na hokejovú koštovku“ skonštatovala manažérka náborových podujatí SZĽH Diana Kosová.

Tohtosezónny  seriál projektu Deti na hokej vyvrcholí  nasledovnými podujatiami: 28. februára v Piešťanoch, 5. marca vo Zvolene, 6. marca v Detve a 20. marca privítame s Gooolym malých korčuliarov v  Liba Academy  v Čani.

Hra, šantenie na ľade - cesta prirodzeného rozvoja osobnosti, foto Diana Kosová