Prvých sto hokejových výstrojov pozná svojich šťastných majiteľov

22.12.2015 18:36
Už vyše tisíc zvedavcov si počas podujatí Deti na hokej prišlo skúsiť, čo to vlastne znamená byť hokejistom. Poslednými mestami, kde sa tak dialo v tomto kalendárnom roku boli Žilina a Nové Mesto nad Váhom. Obe tieto mestá si na svoje konto pripísali pomyselné prvenstvá. 
Žilina bola prvým krajským a zároveň extraligovým mestom, hosťujúcim náborové podujatie Deti na hokej. Samozrejme, že očakávania boli vysoké a teraz už vieme aj skonštatovať, že sa v nedeľu 20. decembra aj naplnili. Na zimný štadión žilinských vlkov si našlo cestu takmer 200 detí. Oficiálne číslo registrovaných účastníkov  síce len tesne prekračuje 150, ale keď k nim prirátame množstvo malých „vlkov“, ktorí sa podujatia zúčastnili, ale sa neregistrovali, aby umožnili vyhrať výstroj deťom, ktoré ju ešte nemajú, môžeme smelo navýšiť toto číslo aj o niekoľko desiatok. Za ich prístup im samozrejme ďakujeme. 

Deti ako maku, radostný pohľad na žilinský ľad, foto mshkzilina

BRATISLAVA (SZĽH) -  Už vyše tisíc zvedavcov si počas podujatí Deti na hokej prišlo“Sme veľmi radi, že si na zimný štadión našlo cestu toľko mladých ľudí a naši tréneri ich mohli zasvätiť do tajov hokeja. Prvé kroky bývajú ťažké, ale všetky deti sa s nimi statočne popasovali,” povedal zástupca hokejového klubu spod Dubňa Daniel Rančák a pokračoval: “Ďakujeme SZĽH za propagáciu ľadového hokeja, všetkým trénerom, ktorí sa podieľali na hokejovom dni a všetkým dobrovoľníkom z radu rodičov, či podporovateľov nášho klubu.” 

Prvá lekcia korčuľovania na ľade v Novom Meste nad Váhom za asistencie miláčika Gooolyho, foto Milan Novák

Podujatie Deti na hokej v Novom Meste nad Váhom bolo z úplne opačného konca pomyslenej hokejovej osi. HK Nové Mesto nad Váhom je klub, ktorý sa len pred mesiacom prihlásil za člena SZĽH. Jeho prioritou je naštartovať v meste mládežnícky hokej, čo sa snažili aj prostredníctvom takejto náborovej akcie. A treba povedať, že aj napriek tomu, že sa prvý krát konala v pracovný deň, účasť bola naozaj veľká. Na zimák v Novom Meste prišli 114 nádejných hokejových hviezd, ktorým sa poctivo venovali tréneri novovzniknutého klubu. 

Medzi novomestský drobizg zavítal aj športový riaditeľ SZĽH Roman Štamberský, foto Milan Novák

„Takýto počet detí v meste, ktoré nemá veľkú hokejovú tradíciu, je odmenou za dobre vykonanú prácu pri propagácii tohto podujatia. Aj na tomto príklade možno vidieť, že nie peniaze, ale srdiečko na správnom mieste a vášeň robia prácu každého človeka úspešnou. No toto bol len začiatok, klub HK Nové Mesto nad Váhom čaká ešte množstvo tvrdej práce, aby sa mohol na stálo zapísať do hokejovej mapy Slovenska. Ak však budú pokračovať s rovnakou vervou, akou sa vrhli do tohto podujatia, verím, že budú úspešní,“ dodala na záver manažérka náborových podujatí Diana Kosová.