V Piešťanoch 20. zastávka, nasledujú Zvolen, Detva a Čaňa

01.03.2016 19:30

Vĺčik Goooly bol magnetom detí aj v Piešťanoch, foto SZĽH - dkos

Jubilejné dvadsiate podujatie premiérového ročníka projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja Deti na hokej zavítalo poslednú februárovú nedeľu do Piešťan. Mládežnícky klub, ktorý  sa v tomto kúpeľnom meste venuje výchove budúcich hokejistov, má názov HK Havrani. Bolo teda hneď od začiatku jasné, kto bude okrem vĺčika Gooolyho ústrednou postavou tohto podujatia v piešťanskej Easton Aréne. Stal sa ním maskot HAVRAN, ktorý najprv vítal malých účastníkov v útrobách piešťanského zimného štadióna, aby im neskôr pomáhal na ľade plniť úlohy na jednotlivých stanovištiach.

V permanencii bol aj Havran, maskot piešťanských hokejistov, foto SZĽH - dkos

Rukami piešťanských hokejových trénerov a tréneriek prešlo uplynulú nedeľu 128 detí, ktoré si prišli vyskúšať svoje korčuliarske a hokejové zručnosti. Medzi nimi bolo možné vidieť mnoho pohybovo nadaných športovcov, ale aj úplných začiatočníkov, ktorí sa vytrvalo snažili udržať sa na korčuliach. Tí si zo sebou domov odniesli zopár modrín, ale hlavne veľa nových dojmov a radosti. V závere nechýbalo tradičné žrebovanie majiteľov nových hokejových výstrojov. V Piešťanoch sa počet rozdaných výstrojov v rámci celého Slovenska zaokrúhlil už na 200. 

Prvá úloha s hokejkou na korčuliach, foto SZĽH - dkos

Podujatím v Piešťanoch sme zavŕšili naše pôsobenie v rámci západného Slovenska. Tu sa nám podarilo zorganizovať celkove osem akcií s počtom 991 zúčastnených detí. V jednotlivých ´etapových´ mestách sme našli veľa šikovných trénerov a funkcionárov klubov, ktorí sú do svojej práce naozaj zapálení. Bolo nám cťou s nimi spolupracovať na úlohe, ktorú sme si stanovili – prinášať deťom radosť z hokeja a následne zvyšovať členskú základňu hokejových klubov. Naše podujatia ešte pokračujú na strednom  Slovensku (Zvolen, Detva) a vyvrcholia na východnom Slovensku  20. marca v Čani. Pozvánka platí pre všetky deti, ktoré ešte hokej neochutnali a rady by tak urobili. Organizátori i vĺčik Goooly sa na ne už veľmi tešia“ dodala Diana Kosová – manažérka náborových podujatí SZĽH.

Hry na ľade i hokejové cvičenia deti lákajú, foto SZĽH - dkos