Víkend plný detských úsmevov

18.10.2016 07:53

Oco, však sem prídeme aj zajtra?“ Takáto otázka vyslovená z detských úst, je tou najkrajšou odmenou za všetku snahu venovanú organizácii náborových podujatí. Počas uplynulého víkendu sa ich uskutočnilo hneď niekoľko, ktoré podporil Slovenský zväz ľadového hokeja.

Séria náborových podujatí sa začala v piatkové doobedie, počas ktorého privítal košický zimný štadión - Aréna Sršňov - takmer 150 detí z celého okolia. Akciu zorganizoval ženský hokejový klub ICE DREAM Košice ako pokračovanie IIHF Girls Ice Hockey Day. Prioritou tohto podujatia bolo získať pre ľadový hokej hlavne dievčatá. Na ľad sa však dostali všetci, či dievčatá či chlapci, pretože ľadový hokej je tu, aby prinášal radosť všetkým bez rozdielu pohlavia.

Poduajite Ice Dream Košice

V piatkové popoludnie zorganizoval podujatie Deti na hokej hokejový klub HC Nové Mesto nad Váhom. Jeho funkcionári si dali na propagácii tejto akcie naozaj záležať. Počas celého týždňa prešli spoločne s našim maskotom všetky základné školy v celom okrese. Odmenou im bola účasť viac ako 120 detí, ktoré sa prišli v piatkový podvečer zabaviť s vĺčikom Gooolym na novomestský zimný štadión. O úsmev a radosť naozaj nebola núdza. Tí, čo vedeli korčuľovať, si na svojej koži vyskúšali niekoľko zábavných stanovíšť spojených s hokejom. Tí, čo korčuľovať nevedeli sa natoľko "zažrali" do programu, ktorý bol pre nich nachystaný, že pri odchode zabudli, že korčuľovať nevedia a z ľadu odchádzali bez pomoci a po svojich.

Deti na hokej - Nové Mesto nad Váhom

Sobotňajšiu ponuku otvorilo podujatie, ktoré organizoval klub HC Zlaté Moravce. Miestni funkcionári sa rozhodli takýmto spôsobom osláviť skoré spustenie ľadovej plochy v ich meste. Podľa ohlasov, ktoré sme zaznamenali na stránkach miestneho hokejového klubu to bola naozaj vydarená akcia. Deti mali možnosť zašantiť si s miestnym maskotom a tiež ochutnať hokej na zábavných stanovištiach.

Deti na hokej - HOBA Bratislava

Celú sériu uzatvorila akcia Deti na hokej v bratislavskej Dúbravke. Tú zorganizoval miestny klub HOBA Bratislava. Aj tu sme našli mnoho nadšencov, ktorým sa pobyt na ľade nesmierne páčil. Niektorí sa tešili zo studeného šmykľavého ľadu, iným sa páčilo ochutnávať sneh z vlastných rukavíc. Každý si prišiel na svoje. No samozrejme najviac bavili účastníkov tréneri, ktorí sa im venovali ako naozajstným hokejistom.

Deti na hokej - Nové Mesto nad Váhom - spolu

Veľmi sa tešíme aktivite hokejových klubov. Vlaňajší pilotný ročník projektu Deti na hokej podnietil niektorých k vlastnej činnosti. Bolo to jedným z našich cieľov. Pokúsili sme sa vytvoriť niečo, čo je jednoduché zorganizovať a čo dokáže priniesť radosť a úsmev na detské tváre. V mnohých mestách sa sami presvedčili, že ak do toho dali trošku úsilia, vrátilo sa im to v podobe niekoľkých nových hokejistov. Toto je len jedna z ciest, ako  môže náborové podujatie vyzerať, nebránime sa ani novým nápadom a odporúčaniam zo strany hokejových klubov. Stále je našou snahou podporovať všetky podobné aktivity po Slovensku. Nemôžeme byť všade priamo prítomní, ale môžeme pomáhať s propagáciou a podporou takýchto akcií. Ak totiž chceme zvyšovať členskú základňu, jedno takéto podujatie v sezóne pre klub nestačí,“ skonštatovala riaditeľka Oddelenia projektov a rozvoja Diana Kosová, ktorá má organizáciu takýchto podujatí pod palcom.

-DK-