Goooly opäť na Záhorí. V Senici detí ako maku.

01.02.2016 19:26
Aj posledná januárová nedeľa sa niesla v znamení projektu Deti na hokej. Hostiteľom bol tentoraz senický mládežnícky hokejový klub HK 91 Senica. Senickí tréneri a funkcionári nechceli zostať nič dlžní svojim kolegom zo Skalice a tak rozpútali po školách a škôlkach Senice a okolia masívnu propagačnú kampaň. Zdravá športová rivalita medzi týmito hokejovými susedmi vyústila v naozaj prekrásnu účasť 171 detí, ktoré si prišli vyskúšať ako chutí hokej.

Budúca hokejistka s náborovou manažérkou Dianou Kosovou, foto Radovan Mexa

Tak ako to už býva zvykom, pre deti boli pripravené zábavné stanovištia, maškrty, drobné odmeny a 10 nových hokejových výstrojov. Malých účastníkov však prišli okrem Gooolyho povzbudiť aj Mickey Mouse a jeho partnerka Minnie a tiež senickí hasiči, tí pri štadióne pristavili krásne hasičské auto, na ktorom si mohli všetci zvedavci vyskúšať ako sa púšťajú sirény. Veríme, že obyvatelia okolitých panelákov mali dostatok strpenia, pretože záujemcov bolo naozaj neúrekom.
Na senickom ľade si to malkáči užívali, foto Radovan Mexa

 
„Po dvoch podujatiach na Záhorí je vidno, že v tejto oblasti Slovenska je záujem o hokej naozaj veľký. Ako v Skalici, tak aj v Senici urobili zástupcovia klubu množstvo práce, aby prilákali deti na ľadovú plochu. Vysoký počet malých účastníkov je vizitkou toho, že okrem práce vkladajú všetci do hokeja aj svoje srdiečko. Pokiaľ budú ľudia z oboch klubov pristupovať k výchove mladých športovcov s rovnakým nadšením a energiou ako k tomuto podujatiu, bol by v tom čert, aby nám na Záhorí nevyrástli ďalší šikovní hokejisti,“ skonštatovala manažérka náborových podujatí Diana Kosová. 

Maskot vĺčik Goooly aj so svojimi priateľmi nechýbal ani v Senici, foto Radovan Mexa